Category: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

0

6-21 Οκτωβρίου 2018: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του κώδικα

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τον κώδικα και την ψηφιακή παιδεία σε όλους με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό. 

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι ένα κίνημα που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω προγραμμάτων προγραμματισμού και άλλων τεχνολογικών δραστηριοτήτων. Η ιδέα είναι να καταστεί ο προγραμματισμός περισσότερο κατανοητός, να γίνει αντιληπτό στους νέους, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους πώς θα μπορούν να περιγράφουν  τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιηθούν αυτές οι δεξιότητες και να βρεθούν άνθρωποι με κίνητρο μαζί για να μάθουν

0

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: Εκπαιδευτικά προγράμματα για Γυμνάσιο – Λύκειο

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου τα Εκπαιδευτικά προγράμματα για Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια και Λύκεια . . .

0

ΥΠΠΕΘ: Ανακοίνωση του Β’ Κύκλου για την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ

Την προδημοσίευση του Β΄ Κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων ερευνητικών έργων ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ ανακοίνωσαν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Πατρίτσια Κυπριανίδου.

Η Δράση εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020) του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και εθνικούς πόρους. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 460.000.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) και  ενδεικτικό προϋπολογισμό για τον Β΄ κύκλο 117.464.278 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη).

Βασικοί στόχοι της δράσης είναι . . .

0

Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τις παρενέργειες συνδυασμών φαρμάκων

Μία μέθοδο πρόβλεψης των παρενεργειών που προκύπτουν από συνδυασμούς φαρμάκων ανέπτυξαν ερευνητές του Stanford University, χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με άρθρο του www.naftemporiki.gr .

Σε paper που παρουσίασαν στην ετήσια συνάντηση της International Society for Computational Biology στο Σικάγο για το 2018, η Μαρίνκα Ζίτνικ, μεταδιδακτορική στην επιστήμη υπολογιστών, και οι Μόνικα Αγκραβάλ και Τζουρ Λέσκοβετς παρουσίασαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει- δεν παρακολουθεί απλά . . .

0

Δράση «Superfast Broadband»: Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα εισόδου

Ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα www.sfbb.gr , όπου  υπάρχουν οι περιγραφές των υπηρεσιών των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, οι ενεργοποιημένες περιοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη Δράση «Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας – Superfast Broadband» της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ . . .

0

Φανταστικά ταξίδια σε εξωπλανήτες από «Ταξιδιωτικό Γραφείο» που δημιούργησε η NASA

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) επιχείρησε το πρώτο βήμα για την «είσοδό» της στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας δημιουργώντας  ένα «Γραφείο Ταξιδιών για τους Εξωπλανήτες» (Exoplanet Travel Bureau), με στόχο να εξάψει τη φαντασία των ανθρώπων για άλλους κατοικημένους κόσμους.

Το «ταξιδιωτικό γραφείο» έχει ενσωματωθεί στο διαδικτυακό τόπο Exoplanet Exploration της NASA, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εξερεύνηση πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος. Ουσιαστικά είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο παρέχει στους επισκέπτες φανταστικές καλλιτεχνικές απεικονίσεις διαφόρων εξωπλανητών, καθώς και μια ωραία συλλογή από «ταξιδιωτικά πόστερ» που μπορούν να «κατεβάσουν» οι χρήστες.

Καθώς ολοένα περισσότεροι εξωπλανήτες ανακαλύπτονται, αλλά . . .

0

Prom Racing Team: Παρουσιάστηκε το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο

Η ομάδα Prom Racing Team της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου  στη Μαρίνα Φλοίσβου το P18 το νέο αγωνιστικό της μονοθέσιο.
Η Prom Racing Team της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, εκπροσωπεί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον Παγκόσμιο Μηχανολογικό Διαγωνισμό Formula Student.

Για το 2018, η Prom Racing Team έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Formula Student East και στο Formula Student Czech Republic που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στην Ουγγαρία και τον Αύγουστο στην Τσεχία, αντίστοιχα. Μόλις μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος και μετά από πολλές ώρες σχεδιασμού, μελέτης, κατασκευών, βελτιώσεων, αναζήτησης χορηγών και σκληρής δουλειάς το νέο μονοθέσιo  είναι έτοιμο να ανταγωνιστεί ομάδες από κορυφαία πολυτεχνεία ολόκληρου του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στην εκδήλωση, το νέο αυτοκίνητο είναι . . .

0

Κινήσεις από Facebook και Twitter κατά ρητορικής μίσους, ψεύτικων λογαριασμών και των «τρολ»

Το Facebook ανακοίνωσε πως διέγραψε ή απέστειλε προειδοποιήσεις σχετικά με 29 εκατομμύρια posts που παραβίαζαν τους κανόνες του όσον αφορά στη ρητορική μίσους, το βίαιο περιεχόμενο, την τρομοκρατία και το σεξ μέσα στους πρώτους τρεις μήνες του έτους αναφέρεται σε άρθρο του naftemporiki.gr.

Όπως σημειώνει το BBC, είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία δημοσιοποιεί αριθμούς και στοιχεία σχετικά με την έκταση των προσπαθειών της για να επιβάλει την τήρηση των κανόνων χρήσης του κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να υποστηρίξει τη δουλειά των 15.000 ανθρώπων moderators του, ωστόσο η σχετική αναφορά υποδεικνύει ότι το λογισμικό έχει πρόβλημα στον εντοπισμό κάποιων ειδών χρήσης που . . .

0

Υπηρεσία γνωριμιών από το Facebook- «αντίπαλο δέος» στο Tinder

Υπηρεσία γνωριμιών (dating) ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στο πλαίσιο της ετήσιας συνδιάσκεψης F8 για developers στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, αναφέρεται σε άρθρο του naftemporiki.gr

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια υπηρεσία η οποία προορίζεται να ανταγωνιστεί τον θεωρούμενο κυρίαρχο του χώρου, Tinder, με τον Ζούκερμπεργκ να δηλώνει ότι θα λανσαριστεί σύντομα και θα λαμβάνει υπόψιν θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων (καθώς το Facebook δέχεται ακόμα επικρίσεις για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica).

«Υπάρχουν 200 εκατομμύρια άνθρωποι στο Facebook που αυτοπροσδιορίζονται ως “single”» . . .

Σουηδία: Δρόμος… φορτιστής για κινούμενα οχήματα 0

Σουηδία: Δρόμος… φορτιστής για κινούμενα οχήματα

Ο πρώτος ηλεκτροφόρος δρόμος που είναι ικανός να φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα που οδηγούν πάνω σε αυτόν ξεκίνησε λειτουργία έξω από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, σύμφωνα με άρθρο του naftemporiki.gr.

Αν και ο δρόμος, ο οποίος ξεκινάει από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης και καταλήγει σε έναν κοντινό χώρο εφοδιασμού και αποθήκευσης έχει μήκος μόνο δύο χιλιόμετρα, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στο στρατηγικό σχέδιο της Σουηδίας για την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή.

Η σκανδιναβική χώρα στοχεύει να . . .