Category: ΣΥΝΕΔΡΙΑ

0

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» 1η Ανακοίνωση

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών,η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων,ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς», η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος προκηρύσσουν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τον τίτλο «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» Τόπος...

0

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Ημέρες καριέρας για νέους ερευνητές – 2018

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 27 Νοεμβρίου εκδήλωση για τις Ημέρες Καριέρας για νέους ερευνητές στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Στο πάνελ για τις πολιτικές και τα προγράμματα για τη συγκράτηση ανθρώπινου δυναμικού συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας ΤΕΠ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γ. Ιωαννίδης.

Οι Ημέρες Καριέρας για νέους ερευνητές συνεχίζονται και στις 28 Νοεμβρίου και έχουν ως στόχο να φέρουν σε επαφή ερευνητές υψηλών προσόντων με εκπροσώπους επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών που ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν και να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο πλαίσιο της διασύνδεσης της ερευνητικής του δραστηριότητας με την αγορά εργασίας και την κοινωνία οργανώνει στις 27 και 28 Νοεμβρίου “Ημέρες καριέρας” για νέους ερευνητές με στόχο να . . .

0

Ε.Ε.Φ.: Διημερίδα με θέμα «Φιλοσοφία και Επιστήμη. Μία διαχρονική συνάντηση»

Η  Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Επιδαύρου και η Δ.Δ.Ε Αργολίδας διοργανώνουν 

Διημερίδα με θέμα: «Φιλοσοφία και Επιστήμη. Μία διαχρονική συνάντηση»

 Χώρος Διεξαγωγής: Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού

1 Δεκεμβρίου-2 Δεκεμβρίου  2018 . . .

0

MoodlemootGR 29-30 Νοεμβρίου στο ΕΜΠ- Κάλεσμα για υποβολή παρουσιάσεων – εργαστηρίων

To Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το  Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργανώνουν την 29-30 Νοεμβρίου στο ΕΜΠ το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot και καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να καταχωρήσουν την πρόταση τους στην παρακάτω φόρμα μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2018.

Σκοπός του 2ου Πανελλήνιου MoodleMoot . . .

0

Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος: 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8 – 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Χώρος Διεξαγωγής:

Αμφιθέατρο Πανοράματος, Δημαρχείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Υπό την αιγίδα:

Δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη

Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.) . . .

0

10th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην εκπαίδευση (10th CIE2018)

Το 10th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην εκπαίδευση (10th CIE2018), συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σε συνεργασία με την ΕΠΥ. Τελεί δε, υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΕΘ. Θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 2-4 Νοεμβρίου 2018

* Το πρόγραμμα του Συνεδρίου CIE2018 βρίσκεται εδώ

Το Συνέδριο εστιάζεται: . . .

0

Πρότυπο γενικό Λύκειο Αναβρύτων: 2ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών, 23-24 Φεβρουαρίου 2019

Η Προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Αναβρύτων διάρκειας δύο ημερών είναι ετήσιο Μαθητικό Συνέδριο των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλικίας 14-18 ετών, Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Στόχος της συγκεκριμένης άσκησης είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως αυτή του δημόσιου λόγου, της διπλωματικής στάσης και συμπεριφοράς, της κριτικής σκέψης, της ρητορικής τέχνης, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα και της δημιουργίας ενεργών πολιτών του 21ου αιώνα. Η επίσημη γλώσσα του Μαθητικού Συνεδρίου είναι η Αγγλική. Κατά τις δύο ημέρες της Προσομοίωσης, οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες-αντιπρόσωποι εθνικών αποστολών κρατών μελών των Ηνωμένων Εθνών θα κληθούν να συζητήσουν ζητήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και να εξερευνήσουν βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του Ο.Η.Ε. και τις διεθνείς συμβάσεις. Οι μαθητές, σε ρόλο διπλωμάτη, θα βιώσουν την μοναδική εμπειρία των προκλήσεων της διεθνούς διπλωματίας, καθώς θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις και να επιλύσουν κρίσεις τόσο σε επίπεδο Επιτροπών όσο και Γενικής Συνέλευσης (ολομέλειας), μέσω κειμένων πολιτικών θέσεων και ψηφισμάτων (resolutions) τα οποία τίθενται σε διαβούλευση και ψηφοφορία μεταξύ των μελών των συμμετεχουσών αντιπροσωπειών.

Για τη μετακίνηση των μαθητών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών (2nd Anavryta Model Lyceum (AMLMUN) Model United Nations Conference) για το σχολικό έτος 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση ότι . . .

0

7o Διεπιστημονικό Συνέδριο «Φιλοσοφία και Κοσμολογία»

7o Διεπιστημονικό Συνέδριο «Φιλοσοφία και Κοσμολογία» 

28-29-30 Νοεμβρίου 2018
Αμφιθέατρο “AULA” Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
1. Φιλοσοφία της Φύσεως
2. Φιλοσοφία, Φύσις και Κοινωνία
3. Κοσμολογικά προβλήματα της αρχαίας Φιλοσοφίας και της σύγχρονης Επιστήμης

Επιστημονική Επιτροπή . . .

0

Συνέδριο με θέμα “Οι τέχνες στο ελληνικό σχολείο: παρόν και μέλλον”

Τα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών και Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνουν τριήμερο συνέδριο με τίτλο:

«Οι τέχνες στο ελληνικό σχολείο: παρόν και μέλλον»

στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2018, στη Φιλοσοφική Σχολή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι . . .

0

ΙΑΚΕ: 5ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με κεντρικό θέμα: «Η διεπιστημονικότητα ως γνωστική, εκπαιδευτική και κοινωνική πρόκληση»

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, μετά την επιτυχή πραγματοποίηση τεσσάρων πανελλήνιων/διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει προς τα μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλους του, την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι προγραμματίζει την οργάνωση του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, με κεντρικό θέμα:

«Η διεπιστημονικότητα ως γνωστική, εκπαιδευτική και κοινωνική πρόκληση»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 5-7 Απριλίου 2019.

Κεντρικός σκοπός του Συνεδρίου είναι . . .