Category: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

0

6 Μαρτίου: Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο

Με έγγραφό του το ΥΠΠΕΘ καλεί τις σχολικές μονάδες να αφιερώσουν την επόμενη εβδομάδα  δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες για την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο. Το έγγραφο του ΥΠΠΕΘ . . . Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς...

0

ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών: My alternative Christmas tree

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)  Έδεσσας Γιαννιτσών  για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί την  καινοτόμα και δημιουργική δράση με τίτλο «Myalternative Christmas Tree». Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτ/θμιαςκαι Β/θμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας , δηλαδή σε όλους  τους αποδέκτες της πρόσκλησης. Η πρόσκληση συμμετοχής   αφορά α)στη δημιουργία εναλλακτικών Χριστουγεννιάτικων δέντρων από απαξιωμένα υλικά ή υλικά σε νέα χρήση και...

Ενδεικτικό εκπαιδευτικό υλικό για το σχεδιασμό  και την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων 0

Ενδεικτικό εκπαιδευτικό υλικό για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

Δύο προγράμματα Αγωγής Υγείας με υποστηρικτικό υλικό από το Παν/μιο Θεσσαλίας Δωμάτιο Υλικού Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας 37 ελεύθερα βιβλία για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιβλίο δραστηριοτήτων για τις θεματικές ενότητες νερό, ενέργεια, απορρίμματα..από την ΕΕΠΦ στο Δίκτυο Οικολογικά Σχολεία 65 εκπαιδευτικά πακέτα και υλικό για προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης cultureedu: Υλικό για την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων Δύο βιβλία για το...

ΥΠΠΕΘ: Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 0

ΥΠΠΕΘ: Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Εγκύκλιος με θέμα: ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019, εκδόθηκε από το ΥΠΠΕΘ.

Προθεσμία υποβολής και έγκρισης Προγραμμάτων
Τα Σχέδια Προγραμμάτων υποβάλλονται έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018 στον/στην αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2018. . . .

0

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα “Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη”

H Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.
Επιπλέον, επιμέρους στόχοι της διαγωνιστικής διαδικασίας είναι: . . .

0

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab

Το Εργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, UTech Lab είναι ανοιχτό για τους νεαρούς φίλους και φίλες που θέλουν να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες. Tο UTech Lab είναι ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές 13-17 ετών και για το ευρύ νεανικό κοινό, αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές τελευταίας γενιάς, iPad, κιτ ρομποτικής, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, 3D printer, στούντιο ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού κ.λπ.

Το UTech Lab οργανώνει εργαστήρια για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, στους τομείς . . .

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Η έκθεση «Τhe Champion» για πρώτη φορά στην Ελλάδα 0

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Η έκθεση «Τhe Champion» για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται την «πρωταθλήτρια» έκθεση του κόσμου για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η έκθεση «Τhe Champion» είναι μία ολοκαίνουρια διαδραστική, επιστημονικά σχεδιασμένη έκθεση για τον αθλητισμό, η οποία προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ
Οι επισκέπτες, φορώντας ένα ψηφιακό περικάρπιο, έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους σε 12 διαφορετικά αθλήματα από πυγμαχία και ποδόσφαιρο μέχρι ξιφασκία και κωπηλασία περνώντας από τα διάφορα Champ Labs (Σταθμούς του Πρωταθλητή). Το ψηφιακό περικάρπιο υπολογίζει το σκορ τους σε κάθε αγώνισμα και οι επισκέπτες καλούνται να προκαλέσουν  σε αναμέτρηση τους φίλους τους, τους συμμαθητές τους, μέλη της οικογένειας τους ή άλλους επισκέπτες! Κατά την έξοδό τους από την έκθεση, μπορούν να δουν τις αναλυτικές επιδόσεις τους σε κάθε άθλημα.

Champ Labs – Σταθμοί του Πρωταθλητή . . .

Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας: Υλοποίηση δράσεων του Δικτύου Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας «Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου» – «ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.» για το σχολικό έτος 2018-19 0

Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας: Υλοποίηση δράσεων του Δικτύου Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας «Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου» – «ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.» για το σχολικό έτος 2018-19

Συνεχίζεται για το σχολικό έτος 2018-2019 η λειτουργία του Δικτύου Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας με θέμα:

«ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ – ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.) και σχεδιάζεται για το σχολικό έτος ως εξής:

Α) Οι θεματικοί άξονες του Δικτύου που προτείνονται για το 2018 – 19 είναι: Δημοκράτης πολίτης Ψηφιακή ιδιότητα του πολίτη (digital citizenship) Ιδιότητα του ευρωπαίου πολίτη Πολίτης της παγκόσμιας κοινότητας

Στο πλαίσιο διαμόρφωσης και εξειδίκευσης των θεματικών αξόνων και του προγραμματισμού των δράσεων θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση την . . .

0

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας: Ξενάγηση στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Εμπορικής Ναυτιλίας

Με έγγραφο που απευθύνει στα σχολεία το Ινστιτούτο Ιστορίας της  Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώνει ότι στους χώρους του, λειτουργεί Μόνιμη Έκθεση με θέμα:

”Ιστορία της Ναυτιλίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, Ιστορία και Δράση του Λιμενικού Σώματος”.

Η έκθεση περιλαμβάνει: . . .

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός  Ποίησης  με τίτλο:  «Ποιητικός Περίπατος Αμφίπολης». 0

1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης με τίτλο: «Ποιητικός Περίπατος Αμφίπολης».

Η UNESCO δια των εκπροσώπων της στον Όμιλο Σερρών για την UNESCO και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων προκηρύσσουν τον

1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας (μόνο ποίημα) με τίτλο: «Ποιητικός Περίπατος Αμφίπολης»

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι . . .