Category: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

0

Ασφαλής ασύρματη διαδικτυακή κάλυψη eduroam σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας για τους επισκέπτες φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο

Με μία συνεργασία ορόσημο μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, η πόλη της Αθήνας θα προσφέρει σε επιλεγμένους χώρους στους επισκέπτες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο ασφαλή ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, εύκολα και γρήγορα, με χρήση του διεθνούς δικτύου eduroam (educational roaming).

Η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και το Σεράφειο είναι οι πρώτοι χώροι που προσφέρουν . . .

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» 0

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.»

Ανακοίνωση με ημερομηνία 12/12/2017 εξέδωσε το ΥΠΠΕΘ μέσω της οποίας γνωστοποιεί την δημοσίευση στο ΦΕΚ, τ. Β΄ 4316/11-12-17, δύο Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν την πρόσληψη εκπαιδευτικών ΠΕ02 και ΠΕ03 για την υλοποίηση Εναλλακτικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθώς και την πρόσληψη Ψυχολόγων, που σηματοδοτεί και την έναρξη του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» 

Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά κατά το τρέχον σχολικό έτος σε 9 ΕΠΑ.Λ. και από το επόμενο σχολικό έτος θα γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑ. Λ. της χώρας. Περιλαμβάνει . . .

0

Πρόσκληση του ΙΕΠ προς Γενικά Λύκεια προκειμένου να συμμετάσχουν στην πιλοτική δράση: «Γενικά Λύκεια και Βιβλιοθήκες συνεργάζονται στην υλοποίηση των Δημιουργικών Εργασιών»

Ανακοίνωση με ημερομηνία 12/12/2017 εξέδωσε το ΙΕΠ μέσω της οποίας καλεί τα Γενικά Λύκεια που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πιλοτική δράση: «Γενικά Λύκεια και Βιβλιοθήκες συνεργάζονται στην υλοποίηση των Δημιουργικών Εργασιών», να υποβάλλουν σχετική αίτηση από  την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 μεσημβρινή έως τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 πρωινή, στον παρακάτω σύνδεσμο, . . .

0

Έκθεση στο Ινστιτούτο Goethe με θέμα: Γερμανία, η χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας.

Το Goethe-Institut σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Fraunhofer και το Ινστιτούτο Max-Planck αφιερώνει μία έκθεση στη Γερμανία, την χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας.

Στο επίκεντρο βρίσκονται τόσο ιστορικές ανακαλύψεις, όσο και μελλοντικές καινοτομίες. Μια ματιά στον τομέα της έρευνας στη Γερμανία δε θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Πέμπτη 7/12/2017 έως την Παρασκευή 22/12/2017.

Χώρος:

0

2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδη», διοργανώνουν τη  2η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας.

0

Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης του Facebook θα εντοπίζει χρήστες με τάσεις αυτοκτονίας

To Facebook θα χρησιμοποιήσει σε διεθνή κλίμακα πλέον -αλλά προς το παρόν όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση- ένα νέο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μπορεί, παρακολουθώντας τις αναρτήσεις, τα βίντεο και τα σχόλια των χρηστών, να εντοπίζει εκείνους που έχουν σοβαρές τάσεις αυτοκτονίας, αναφέρεται σε άρθρο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. . . .

23ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2018 0

23ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2018

Ξεκινά από Δευτέρα 4/12/2017 ο 23ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2018 για το σχολικό έτος 2017-2018 που προκηρύσσει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται τόσο στα Λύκεια όσο και στα Γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά . .

0

Έρευνα για την επίδραση των ψηφιακών διδακτικών σεναρίων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το diodos.edu.gr δημοσιεύει το τέταρτο κατά σειρά και τελευταίο άρθρο του κ .Πολύδωρου Σταυρόπουλου  με θέμα: ” Έρευνα για την επίδραση των ψηφιακών διδακτικών σεναρίων με προσέγγιση STEM στην εκπαιδευτική διαδικασία.” ολοκληρώνοντας έτσι μια ενότητα άρθρων με κεντρικό θέμα την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο άρθρο παρουσιάζεται ένα μέρος των αποτελεσμάτων έρευνας . .

0

Mobile learning

Το www.diodos.edu.gr δημοσιεύει το τρίτο κατά σειρά άρθρο του κ. Πολύδωρου Σταυρόπουλου  με θέμα Mobile learning.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά

0

Ανοικτή Βιβλιοθήκη, ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο.

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Περιλαμβάνει επίσης έργα . . .