Category: ΜΑΘΗΤΕΣ

0

ΥΠΠΕΘ: Για δεύτερη σχολική χρονιά εφαρμόζεται στα Δημοτικά Σχολεία η δράση «Η τσάντα στο σχολείο»

Για δεύτερη σχολική χρονιά πραγματοποιείται φέτος στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας η δράση «Η τσάντα στο σχολείο». Η σχετική Υπουργική Απόφαση, που ορίζει -με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων- την παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ B 6014 – 31.12.2018, υπ. αριθμ. 217785/Δ1 Υ.Α). Οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί δεν αναθέτουν εργασίες ή/και γραπτές δοκιμασίες...

0

ΥΠ.ΕΣ.: Μεταφορά μαθητών – Επιδότηση έως 1.500 ευρώ. Ποιοι τη δικαιούνται

Διευκρινίσεις για τη μεταφορά των μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες δίνει με εγκύκλιο το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει τα εξής; 1.Δικαιούμενοι μεταφοράς – χιλιομετρικές αποστάσεις Α) Οι δικαιούμενοι μεταφοράς μαθητές και οι τρόποι μεταφοράς τους, λαμβάνοντας υπόψη την ελάχιστη απόσταση της κατοικίας του μαθητή από τη σχολική μονάδα και την εκπαιδευτική βαθμίδα. Κατά τον υπολογισμό της...

0

Δελτίο Τύπου του Φάρου Τυφλών για την παγκόσμια Ημέρα Braille

Η Παγκόσμια Ημέρα Braille γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Ιανουαρίου προς τιμήν του Λουδοβίκου Μπράιγ, του εφευρέτη της γραφής Braille ο οποίος γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1809. Από ένα ατύχημα, τυφλώθηκε μικρός και στα δυο μάτια, ωστόσο κατάφερε να επιβληθεί στην αναπηρία του. Διέπρεψε στον τομέα της εκπαίδευσης και έλαβε υποτροφία στο Γαλλικό Βασιλικό Ινστιτούτο για Τυφλούς Νέους, όπου και...

0

Μαθητικό ραδιόφωνο στο Κέντρο Αποκατάστασης Τυφλών “Εκπέμπουμε συναίσθημα όλοι μαζί”

Διανύοντας ήδη την τρίτη χρονιά συμμετοχής της στο European School Radio, το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η ραδιοφωνική ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) εκπέμπει τη δική της εκπομπή με τίτλο «BETTE». Πρόκειται για την διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή μαθητών με οπτική αναπηρία, που αγαπάνε τη μουσική, το ραδιόφωνο και επιθυμούν να επικοινωνήσουν τις ιδέες, τις δημιουργίες,...

0

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατευσίμων γεννηθέντων το έτος 2001 (Κλάση 2022) -A

Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.stratologia.gr  Γίνεται γνωστό, ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2022 (γεννημένοι το έτος 2001), υποχρεούνται να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτo τρίμηνο του έτους 2019 (02 Ιανουαρίου έως και 01 Απριλίου) στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες Ελληνικές Προξενικές Αρχές του τόπου διαμονής τους, για όσους διαμένουν στο εξωτερικό. 2. Οι στρατεύσιμοι κατά...

0

Η Δευτεροβάθμια Γενική και Ειδική Εκπαίδευση στην Ελλάδα το 2018. Δημογραφικά στοιχεία και εκτιμήσεις.

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή. Σε συνέχεια παλαιότερων ενημερωτικών για τις επιπτώσεις της κρίσης στην εκπαίδευση σας ενημερώσουμε με βάση κάποια νεώτερα στοιχεία: 1. Αρχικά εξακολουθεί να εμφανίζεται μια σοβαρή μείωση του αριθμού των γεννήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από 106.428 γεννήσεις το 2011, το 2017 είχαμε μια μείωση κατά 17.875 δηλαδή σε ποσοστό 16,7%φτάνοντας στις...

0

Smoke Free Greece: Εκπαιδευτικό Υλικό για Μαθητές και Εκπαιδευτικούς

Η Smoke Free Greece δράση περιλαμβάνει και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού ειδικά σχεδιασμένο για να υποστηρίξει τις μαθητικές παρεμβάσεις και τους μαθητές, καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Εκπαιδευτικό Υλικό για Μαθητές . . .

0

5 Δεκεμβρίου 2018: Η ΕΡΤ στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Την 9η Νοεμβρίου 2018, συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από την ημέρα που ο 10χρονος ιδρυτής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ανδρέας, εξέφρασε την επιθυμία δημιουργίας ενός συλλόγου για όλα τα παιδιά στο προσωπικό του ημερολόγιο.  

Και μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.480.000 παιδιά και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα!

Η ΕΡΤ αρωγός στην προσπάθεια του Οργανισμού να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του, στις 5 Δεκεμβρίου 2018 διαφοροποιεί το πρόγραμμα της ΕΡΤ1, και του συνόλου των σταθμών της ΕΡΑ πανελλαδικά, φιλοξενώντας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας συζητήσεις, αφιερώματα και ντοκιμαντέρ για τα 23 χρόνια δράσης του οργανισμού.

Παράλληλα η ΕΡΤ, προβάλλοντας τους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης του Οργανισμού, δίνει σε όλους τους ιδιώτες και επιχειρήσεις της χώρας τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη συνέχιση του έργου.

Καλούνται τα Σχολεία, που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά και να . . .

Γ.Ε.Ν.: Πλους μαθητών με Φρεγάτα και πτήση με Ε/Π στο πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ .Νικολάου 0

Γ.Ε.Ν.: Πλους μαθητών με Φρεγάτα και πτήση με Ε/Π στο πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ .Νικολάου

Το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο και μετά την επιτυχημένη δράση του 2017 όπου 12 μαθητές βίωσαν την εμπειρία πλου με υποβρύχιο, προσκαλεί για το έτος 2018 μαθητές της Γ’ Λυκείου να γίνουν ένα με τα στελέχη του ΠΝ, συμμετέχοντας σε έναν πλου με φρεγάτα του στόλου, καθώς και πτήση με ελικόπτερο ΠΝ (S70B AEGEAN HAWK).

H κλήρωση για την επιλογή των εικοσιπέντε (25) «τυχερών» μαθητών /μαθητριών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στο Θέατρο PIERCE Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του.

Ο πλους της Φρεγάτας και η πτήση Ε/Π  θα πραγματοποιηθεί . . .

ΥΠΠΕΘ: «Οι νέοι και οι νέες επιλέγουν ΕΠΑΛ» – αύξηση του μαθητικού δυναμικού 0

ΥΠΠΕΘ: «Οι νέοι και οι νέες επιλέγουν ΕΠΑΛ» – αύξηση του μαθητικού δυναμικού

Στοιχεία για το μαθητικό δυναμικό των ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους 2018-19 σε σύγκριση με το προηγούμενο 2017-2018 ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το ΥΠΠΕΘ. 

Από τα στοιχεία που παρατίθενται προκύπτει σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού τόσο στα ημερήσια, ποσοστό 7,7%, όσο και στα εσπερινά, ποσοστό 13%. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών/τριών που σπουδάζουν στα δημόσια Ημερήσια, Εσπερινά και Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια κατά τη φετινή σχολική χρονιά ανέρχονται σε 93.387, αριθμός ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία. . . .