Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.: Όλοι στο αυριανό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Η αυριανή ημέρα είναι ημέρα συσπείρωσης και επαγρύπνισης του κόσμου της εκπαίδευσης απέναντι στις οργανωμένες προσπάθειες υπονόμευσης του δημόσιου σχολείου, εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας και επιβολής των πιο στυγνών όρων αγοράς στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Είναι μια ημέρα που οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα διαδηλώνουν μαζί για να προστατευθούν στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, την ώρα που στο ΙΕΠ, θεσμό που υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει συμβουλευτικά για το Υπουργείο Παιδείας ως προς τις μελλοντικές νομοθετικές «μεταρρυθμίσεις», τοποθετούνται άνθρωποι που έχουν δώσει άθλια δείγματα γραφής στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Είναι μια ημέρα που θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μαζικά το παρόν. Ο εφησυχασμός και η ιδιώτευση όχι μόνο δεν αποτελούν λύση, αλλά είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος που θα οδηγήσει στην ισοπέδωση όσων με κόπο κερδίσαμε. Ας μην ξεχνάμε τις μάχες που δώσαμε την περίοδο 2010-2016 για να υπάρχει αυτή τη στιγμή αξιοπρέπεια στην εργασία μας και να μπορεί ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός να λογίζεται ως ισότιμος λειτουργός της εκπαίδευσης.

Όλοι αύριο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλλητήριο ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ στα Προπύλαια στις 12:00. Η προσυγκέντρωση της ΟΙΕΛΕ θα γίνει μπροστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 11:15.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *