Μ. Χαρακόπουλος: Ερώτηση στη Βουλή για την ανάγκη αναβάθμισης των Επαγγελματικών Λυκείων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Βλάση, τονίζεται ότι «κατά την επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στην Τρίπολη, στο πλαίσιο, του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αναβαθμιστούν τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Επιπλέον, έκανε λόγο για νέα προγράμματα σπουδών, αλλά και για την απαραίτητη επιμόρφωση των διδασκόντων στα ΕΠΑ.Λ.»
Κατόπιν τούτων, οι υπογράφοντες βουλευτές καλούν τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:
1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε σχέση με τα ΕΠΑ.Λ., σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει προκειμένου να πετύχετε την αναβάθμιση τους και πώς πρόκειται να δαπανηθεί το προαναφερόμενο ποσό και με βάση ποιο χρονοδιάγραμμα.
2. Πώς εννοεί η κυβέρνηση την επιμόρφωση των διδασκόντων στα ΕΠΑ.Λ. και πώς προτίθεται να την υλοποιήσει και με βάση ποια κριτήρια.
3. Πώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις πρόκειται να γραφούν τα νέα βιβλία των ΕΠΑ.Λ.. Πόσος θα είναι ο χρόνος συγγραφής και ποια η όλη διαδικασία εγκρίσεως των σχετικών διδακτικών πακέτων.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το σχετικό δελτίο τύπου 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *