Γαλλικό Ινστιτούτο: Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία

To Γαλλικό Ινστιτούτο, πιστό στο σταθερό ετήσιο ραντεβού του με τους υποψήφιους σπουδαστές, οργανώνει και το 2019 την έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 10.00΄ – 18.00΄
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Είσοδος ελεύθερη

Η Γαλλία είναι η τέταρτη χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, καθώς και η πρώτη γαλλόφωνη χώρα υποδοχής ξένων φοιτητών. Το 12% του φοιτητικού πληθυσμού στη Γαλλία αποτελείται από αλλοδαπούς φοιτητές. Όσο αφορά την Ελλάδα, όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να σπουδάσουν στη Γαλλία.

Οι σπουδές στη Γαλλία, στα πανεπιστήμια ή τις ανώτατες σχολές, προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Πρόκειται κυρίως για τη βεβαιότητα ότι μπορεί κανείς να επωφεληθεί από ένα εκ των καλύτερων και πιο προσβάσιμων συστημάτων ανώτατης εκπαίδευσης στον κόσμο.

Η ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης στη Γαλλία είναι καρπός αδιάκοπης πολιτικής βούλησης. Κάθε χρόνο, οι δημόσιες αρχές επενδύουν μαζικά στην εκπαίδευση και την έρευνα. Η εκπαίδευση αποτελεί βασική δαπάνη του κράτους και αντιστοιχεί το 20% του προϋπολογισμού του.

Αυτή η πολιτική επιτρέπει στη Γαλλία να προσφέρει στους φοιτητές ένα από τα καλύτερα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης στον κόσμο και κυρίως ένα από τα πιο προσβάσιμα. Πράγματι, τα πανεπιστήμια και οι γαλλικές ανώτατες σχολές προτείνουν προγράμματα υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλά δίδακτρα.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος επιθυμεί να προωθήσει την γαλλική ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα με στόχο να επιτρέψει στους νέους Έλληνες να γνωρίσουν όλες τις προοπτικές σπουδών που η Γαλλία τους προσφέρει.

Η ετήσια έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία είναι η ιδανική ευκαιρία προκειμένου οι νέοι Έλληνες να συναντήσουν αντιπροσώπους των γαλλικών ιδρυμάτων, να ενημερωθούν και να ανακαλύψουν τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της γαλλικής ανώτατης εκπαίδευσης.

Στην έκθεση σπουδών στη Γαλλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος θα συμμετάσχουν δυναμικά γαλλικά πανεπιστήμια με διεθνή προσανατολισμό (Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Πανεπιστήμιο Lyon 1, Πανεπιστήμιο Lyon 2, Πανεπιστήμιο Montpellier 3 κ.λπ…), σχολές διοίκησης επιχειρήσεων παγκοσμίου φήμης (HEC Paris, ESSEC, SKEMA κ.λπ…), σχολές μηχανικών μεγάλου κύρους (Ecole Polytechnique, INSA κ.λπ…) με σκοπό να γνωστοποιήσουν τα προγράμματα σπουδών τους και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ελληνικού κοινού.

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν στο Αuditorium Theo Angelopoulos θεματικές παρουσιάσεις σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία.

Συμμετέχουν τα εξής ιδρύματα :

Πανεπιστήμια:

Université Montpellier 3 Paul Valery

Université Lumière Lyon 2

Université de Limoges

Université Lyon 1

Université d’Angers

Le Mans Université

Université de Strasbourg

Université de Lille

Université Bourgogne Franche- Comté


Πολυτεχνεία
:

EPITECH

EURECOM

INSA Rouen

INSA Toulouse

INSA Centre Val de Loire

-Polytech Nantes

Université de Technologie de Troyes

Bordeaux Sciences Agro

Ecole Polytechnique

-MINES ParisTech


Σχολές οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων
 / Business Schools:

IESEG School of Management

Montpellier Business School

SKEMA Business School

-EDHEC Business School

INSEEC U.


Σχολές 
τεχνών:

The Sustainable Design School

Ecole Camondo


Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν στο Αuditorium Theo Angelopoulos θεματικές παρουσιάσεις σχετικά με τις σπουδές στη Γαλλία.

Πρόγραμμα παρουσιάσεων και συζητήσεων :

11.30-12.30 : Οι προπτυχιακές σπουδές
12.30-12.45 : Η πλατφόρμα Study&Co
13.00-13.30 : Προγράμματα σπουδών Aριστείας στο τομέα του τουρισμού

15.00-16.00 : Οι μεταπτυχιακές σπουδές
16.00-16.15 : Η πλατφόρμα Study&Co


Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: athenes@campusfrance.org

Η έκθεση σπουδών στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες: thessalonique@campusfrance.org

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *