Ίδρυμα Ευγενίδου: Σεμινάριο με θέμα “Κλιματικές Αλλαγές στο Αιγαίο”

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Ίδρυμα Ευγενίδου και όλες οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής μέσω των Yπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης διοργανώνουν Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς της Αττικής στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5.30 μ.μ. με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Ανακαλύπτοντας στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου το μέγεθος της σύγχρονης απειλής – Το αρχείο των απολιθωμάτων κλειδί για την κατανόηση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων».

Το Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οργανώνεται στο πλαίσιο παρουσίασης στο Ίδρυμα Ευγενίδου της έκθεσης «Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο» και των δράσεων ενημέρωσης, προώθησης και προβολής της συμμετοχής της Ελλάδας στο Διεθνές Πρόγραμμα της UNESCO «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO».

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να παρουσιασθούν στους εκπαιδευτικούς θεματικές εισηγήσεις και βιωματικό εργαστήριο με αντικείμενο τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών και των νέων τεκμηρίων για τις Κλιματικές Αλλαγές στο Αιγαίο κατά το γεωλογικό παρελθόν. Βασική επιδίωξη αποτελεί η αξιοποίηση των απολιθωμάτων και του γεωλογικού αρχείου ως κλειδί για την κατανόηση των σύγχρονων προκλήσεων που συνδέονται με την Κλιματική Αλλαγή που βιώνει ο πλανήτης μας. Τα τεκμήρια των απολιθωμάτων διατηρούνται στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα (Λέσβος, Ψηλορείτης, Χελμός – Βουραϊκός, Βίκος – Αόος και Σητεία) καθώς σε πλήθος άλλων θέσεων γεωλογικού και γεωμορφολογικού ενδιαφέροντος που προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία ως Γεώτοποι.

Επίσης, να παρουσιασθεί στους εκπαιδευτικούς η συνεισφορά των περιοχών που έχουν αναγνωρισθεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και οι δυνατότητες αξιοποίησή τους για την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, να παρουσιασθούν οι δυνατότητες υλοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Λέσβο – Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Στους εκπαιδευτικούς θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *