Ένωση Ελλήνων Χημικών. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για στελέχωση των επιτροπών για τη διεξαγωγή του 32ου ΠΜΔΧ 2018

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΕΧ διοργανώνει τον 32o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (ΠΜΔΧ) ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και προσκαλεί τα μέλη της που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν:

α) την Επιστημονική Επιτροπή (επιτροπή θεμάτων), να αποστείλουν τα στοιχεία τους (σύντομο βιογραφικό & πλήρη στοιχεία επικοινωνίας) και τα θέματα που προτείνουν για τον ΠΜΔΧ (τουλάχιστον 10 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και 1 άσκηση για κάθε τάξη), σε ηλεκτρονική μορφή με e-mail στο info@eex.gr, μέχρι τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, με την ένδειξη «θέματα 32ου ΠΜΔΧ». Τα προτεινόμενα θέματα θα πρέπει να συνοδεύονται από τις λύσεις τους και να αναφέρονται στη διδακτέα ύλη της Α΄ Λυκείου ή της Β΄ Λυκείου ή της Γ΄ Λυκείου ή και σε ύλη η οποία δεν είναι διδακτέα, αλλά στην εκφώνηση δίνονται όλες οι αναγκαίες πληροφορίες. Για την διδακτέα ύλη μπορείτε να ενημερωθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.eex.gr/news/anakoinwseis/1923-32os-panellinios-mathitikos-diagonismosximeias-olumpiada-ximeias-2018

β) την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού, να αποστείλουν τα στοιχεία τους (σύντομο βιογραφικό & πλήρη στοιχεία επικοινωνίας) με e-mail στο info@eex.gr, μέχρι τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.

Τα καθήκοντα των μελών της οργανωτικής επιτροπής, είναι:

• Η εξασφάλιση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας των εξεταστικών κέντρων και των επιτηρητών,

• Η δοκιμαστική αποστολή θεμάτων τουλάχιστον 2 ημέρες πριν τον ΠΜΔΧ

• Η αποστολή των θεμάτων καθώς και των οδηγιών, στα εξεταστικά κέντρα την ημέρα του διαγωνισμού,

• Η ταξινόμηση και αρίθμηση των γραπτών κατά την επιστροφή τους στην ΕΕΧ,

• Η συμμετοχή και η εποπτεία για την ασφαλή και έγκαιρη διόρθωση των γραπτών.

• Η εξαγωγή και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. • Η στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων και η συγγραφή σχετικού άρθρου για την ιστοσελίδα της ΕΕΧ και τα Χημικά Χρονικά.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

• Οι επιτροπές λειτουργούν σε εθελοντική βάση και δεν προβλέπεται κάποιου είδους αμοιβή, εκτός αν υπάρξει ρητή απόφαση της ΔΕ της ΕΕΧ, σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Συνόδου της 10ης ΣΤΑ στις 10-12-16 (σελίδα 6 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΜΔΧ).

• Βεβαίωση συμμετοχής στη διόρθωση του ΠΜΔΧ θα δοθεί σε όσους ολοκληρώσουν τον έλεγχο τουλάχιστον για το 3-5% των τετραδίων εξέτασης, και συμμετάσχουν στην έκδοση των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με την απόφαση της 3ης Συνόδου της 10ης ΣΤΑ στις 10-12-16 ( στη σελίδα 6 του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΜΔΧ) • Ο 2ος μέντορας ο οποίος θα συνοδεύσει την Ελληνική Αποστολή στην 50η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία) και Πράγα (Τσεχία) από 19-29 Ιουλίου 2018, επιλέγεται μεταξύ των μελών της Επιστημονικής ή Οργανωτικής Επιτροπής με την προϋπόθεση ότι καλύπτονται οι προδιαγραφές που ορίζονται από τον κανονισμό του ΠΜΔΧ.
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την πρόσκληση της ΕΕΧ 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *