Σπ. Κανελλόπουλος: Αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών για την ανάδειξη των αντιπροσώπων (Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής) στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Επιστολή με τίτλο: Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, οι… «αγωνιστές του κλάδου» και το… «ηθικό τους πλεονέκτημα», απέστειλε στο diodos.edu.gr και δημοσιεύεται, ο κ. Σπύρος Κανελλόπουλος, Μαθηματικός,Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής . . .

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, οι… «αγωνιστές του κλάδου» και το… «ηθικό τους πλεονέκτημα»

Του Σπύρου Κανελλόπουλου

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και τη συμβολή σας στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας (Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής) στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η ΔΑΚΕ κατήλθε σ’ αυτές τις εκλογές με ψηφοδέλτιο τριανταπέντε (35) ισαξίων συναδέλφων-συναγωνιστών και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 34,55% με διαφορά 13,09 μονάδες από την ΕΑΠ.

Η ψήφοι που αφορούν στο πρόσωπό μου, με κατατάσσουν στην τιμητική 4η θέση και με καθιστούν 1ο αναπληρωματικό σύνεδρο, αφού η ΔΑΚΕ θα στείλει στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ τρεις (3) συνέδρους για πρώτη φορά! Οι τρεις σύνεδροι που επάξια θα εκπροσωπήσουν την ΔΑΚΕ είναι οι: Κυριάκος Κοτσολάκος, Χαράλαμπος Τερεζάκης και Αικατερίνη Κουρκουζέλη.

Το 34,55% που κατέκτησε η ΔΑΚΕ και οι τρεις σύνεδροι που της αναλογούν, αποδεικνύει ότι οι συσχετισμοί στην ΕΛΜΕ μας έχουν αλλάξει άρδην.

Ας γίνω όμως πιο σαφής.

Στις εκλογές της 23ης Μαΐου 2019 για την εκλογή αντιπροσώπων στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ψήφισαν 664 συνάδελφοι. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ (Άρθρο 14, παρ. 5), στις ΕΛΜΕ που ψηφίζουν από 651 έως 750 συνάδελφοι, εκλέγονται 7 αντιπρόσωποι.

Δείτε τώρα την σύμπτωση!

Η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής εκπροσωπείται στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ με 7 συνέδρους. Έχει όμως (εκ του καταστατικού της) και επταμελές Δ.Σ. Άρα, μπορούμε να προβούμε σε εύκολες συγκρίσεις μεταξύ των εκλογών για την ανάδειξη των επτά (7) μελών του Δ.Σ. (Ιανουάριος 2019) και των εκλογών για την ανάδειξη των επτά (7) συνέδρων για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (Μάιος 2019).

Δείτε μόνοι σας, τον παρακάτω πίνακα.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι εύλογα.

Έχουμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις με χρονική απόσταση τεσσάρων μηνών και οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει θεαματικά! Αν οι τελευταίες εκλογές γίνονταν για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., θα είχαμε ΔΑΚΕ (3), ΕΑΠ (2), ΠΕΚ (2) και εκτός Δ.Σ. την ΑΣΕ και τις ΣΥΝΕΚ. Θα ίσχυε δηλαδή:

  • Άνοδος της ΔΑΚΕ κατά 1,96 μονάδες και ενίσχυσή της με μια επιπλέον έδρα.
  • Πτώση της ΕΑΠ κατά 6,79 μονάδες και διατήρηση των εδρών της.
  • Άνοδος της ΠΕΚ κατά 6,59 μονάδες και μια επιπλέον έδρα.
  • Πτώση της ΑΣΕ κατά 0,47 μονάδες και απώλεια της μοναδικής έδρας.
  • Πτώση των ΣΥΝΕΚ κατά 1,30 μονάδες και απώλεια της μοναδικής έδρας.

Ίσως κάποιος πει ότι συγκρίνω ανόμοιες εκλογικές διαδικασίες. Η άποψη αυτή θα είχε βάση εάν οι συνάδελφοι ψήφιζαν ανεπηρέαστοι από τα τεκταινόμενα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη με τη συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Το 2016 – 2017 ήταν η πρώτη φορά που η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, στις εκλογές για ΔΣ, με 27,34% και δύο (2) έδρες. Τότε, κατά τη διαδικασία συγκρότησης προεδρείου, εξέλεξε Πρόεδρο τον Κυριάκο Κοτσολάκο και Γ. Γραμματέα την Αικατερίνη Κουρκουζέλη, με Αντιπρόεδρο από τη ΠΕΚ τον Ανδρέα Παπαδαντωνάκη.

Διαβάστε σχετικά εδώ: http://dakeeaa.blogspot.com/2017/02/13-2017.html
και εδώ: http://dakeeaa.blogspot.com/2017/02/blog-post_73.html

Το 2017 -2018, η ΔΑΚΕ επέτυχε 31,30% και δύο (2) έδρες. Οι αριστερές παρατάξεις αποφάσισαν να σαμποτάρουν τη συγκρότηση προεδρείου. Δεν σεβάστηκαν την ψήφο των συναδέλφων και με θράσος μιλούσαν για προεδρείο… «αγωνιστικό». Με αυτό το γελοίο επιχείρημα ήθελαν να αποκλείσουν τη ΔΑΚΕ από θέσεις του προεδρείου που δικαιούτο βάσει του εκλογικού αποτελέσματος. Είχαμε δηλαδή εκτός από το παραμύθι της… «ηθικής υπεροχής της Αριστεράς» και το παραμύθι των… «αγωνιστών του κλάδου»!

Το 2018 – 2019, η ΔΑΚΕ επέτυχε 32,59% και δύο (2) έδρες. Οι… «δημοκράτες» συνέχισαν να μην σέβονται το εκλογικό αποτέλεσμα. Εδώ και 4 μήνες αρνούνται να συναινέσουν στη συγκρότηση προεδρείου. Θέλουν «προεδρείο αγωνιστικό», λένε βαυκαλιζόμενοι στις Γενικές Συνελεύσεις!
Δείτε περισσότερα εδώ: http://dakeeaa.blogspot.com/2019/04/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html

Έως και το 2015 – 2016, όλα πήγαιναν… καλά! Η ΔΑΚΕ είχε ποσοστά από 15% έως 19% και έτσι οι έχοντες «αγωνιστικό ήθος» και «ηθική υπεροχή» την… ανέχονταν ως κατέχουσα –κάποιες χρονιές- τη θέση του Αντιπροέδρου, έχοντας όμως αυτοί –ως πρώτοι- τη θέση του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν έχει προεδρείο. Είμαστε η μόνη ΕΛΜΕ στην Ελλάδα χωρίς προεδρείο! Γιατί; Θα μπορούσα να συμπεράνω ότι οι αριστερές παρατάξεις στην Ε΄ ΕΛΜΕ έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη; Ότι το προεδρείο τους ανήκει, αλλά αφού δεν μπορούν να το έχουν, προτιμούν το… χάος;

Με τη στάση που τηρούν οι αριστερές παρατάξεις δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο! Ερμηνεύουν την ψήφο σας ανάλογα με τα συμφέροντά τους! Δεν αναγνωρίζουν αυτό που ζητάτε με την ψήφο σας! Δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία! Αν συνεχίσουν με την ίδια τακτική θα μειωθούν οι έδρες τους περεταίρω.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα τον καλό και θα σας κοιτάμε στα μάτια. Οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων αποδεικνύουν ότι αυτό θέλετε κι εσείς.

Εμείς, δεν χαράσσουμε τη συνδικαλιστική μας τακτική σύμφωνα με τις πολιτικές επιδιώξεις για κατάληψη της εξουσίας, ούτε χρησιμοποιούμε την Ο.Λ.Μ.Ε. ως πολιορκητικό κριό για να υλοποιήσουμε κάποια θολά επαναστατικά οράματα, όπως κάνουν οι δυνάμεις της Αριστεράς. Δεν χαϊδεύουμε τα αυτιά των κυβερνώντων ανάλογα με το χρώμα τους. Παραμένουμε αταλάντευτοι στις θέσεις και στις αξίες μας.

Είμαστε η μόνη παράταξη που πήρε σαφή θέση για το όνομα των Σκοπίων.
Δείτε εδώ: http://dakeeaa.blogspot.com/2018/01/2012018_22.htmlhttp://dakeeaa.blogspot.com/2018/07/16_66.html

Είμαστε η μόνη παράταξη που εξέδωσε ανακοίνωση για την παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Δείτε εδώ: http://dakeeaa.blogspot.com/2018/03/blog-post_9.html

Είμαστε η μόνη παράταξη που αναδείξαμε τον επεκτατισμό εναντίον της Ελλάδος που διδάσκουν τα σχολικά βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας στην Αλβανία. Δείτε εδώ: http://dakeeaa.blogspot.com/2018/07/16_4.html

Είμαστε η μόνη παράταξη που πήρε θέση για την εκτέλεση, από Αλβανούς αστυνομικούς, του εθνομάρτυρα Κων/νου Κατσίφα την 28η Οκτωβρίου 2018 στους Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου.
Δείτε εδώ: http://dakedek.blogspot.com/2018/10/blog-post_29.html

Είμαστε η μόνη παράταξη που, επί σειρά ετών, τιμά την επέτειο ανακήρυξης της Αυτόνομης Πολιτείας της Β. Ηπείρου το 1914.
Δείτε εδώ: http://dakedek.blogspot.com/2019/02/blog-post.html

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Γνωστοποιώ ή υπενθυμίζω μερικές από τις δράσεις της ΔΑΚΕ, που πείθουν και τον πιο δύσπιστο ότι: δεν είμαστε παράταξη μιας συντεχνίας, αλλά μέρος του πνευματικού κόσμου της χώρας με ευρύτερες ανησυχίες και δράση. Μαχόμαστε εναντίον του εθνομηδενισμού, την υπονόμευση των εθνικών αξιών και απαιτούμε Παιδεία βασισμένη στις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Όσο για τη στάση και δράση μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μας, η ιστορία δείχνει ότι, είμαστε η μόνη παράταξη που χωρίς ενδοιασμούς στηρίζουμε, αναδεικνύουμε, αγωνιζόμαστε για τα προβλήματά σας, χωρίς να ενδιαφερόμαστε ποιος κυβερνά, αλλά πώς κυβερνά. Ο νοών νοείτω!

Θα επανέλθω αν χρειαστεί.

Σπύρος Κανελλόπουλος

Μαθηματικός

Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.


Προσωπικό ιστολόγιο: https://agras1907.blogspot.com/

ΥΓ: Δείτε περισσότερα εκλογικά στατιστικά εδώ: http://dakeeaa.blogspot.com/2019/05/blog-post_25.html

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *