ΠΕΚΕΣ Κρήτης: Ανακοίνωση για τον ξυλοδαρμό του Διευθυντή Λυκείου

Ανακοίνωση για το περιστατικό  σε βάρος  του Λυκειάρχη του 4ου ΓΕΛ Χανίων εξέδωσε το ΠΕΚΕΣ Κρήτης. Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

H Ανακοίνωση από το ΠΕΚΕΣ Κρήτης

Με αφορμή το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων από γονέα μαθητή του σχολείου, η Ολομέλεια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης εκφράζει ομόθυμα τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός.

Τέτοια περιστατικά βίας (λεκτικής ή/και σωματικής) αποδεικνύουν όχι μόνο την έλλειψη σεβασμού προς το εκπαιδευτικό έργο και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, αλλά και την κρίση παιδείας που χαρακτηρίζει εν γένει την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια.

Ως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θεωρούμε υποχρέωση και προτεραιότητά μας να συμβάλουμε σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υποστηρικτικές δομές στη διαμόρφωση του βέλτιστου παιδαγωγικού κλίματος σε κάθε σχολείο της Κρήτης και στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο δεν δικαιολογείται η άσκηση βίας, πολύ περισσότερο όταν αποδεδειγμένα οι εκπαιδευτικοί επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη υπομονή, παιδαγωγική ανοχή και επιείκεια, ειλικρινή κατανόηση προς τους/τις μαθητές/τριες αναγνωρίζοντας τις οικονομικές, κοινωνικές ή άλλες δυσκολίες της εποχής μας.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *