Ε.Μ.Ε.: Δύο νέες επετειακές εκδόσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Mαθηματικής Εταιρείας

Δύο νέες επετειακές εκδόσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού.

Πρόκειται για:

Το βιβλίο “Η ιστορία της ΕΜΕ την πρόσφατη 30ετια (1988-2018) 
με προβολές στην  100ετία”

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να υπερβεί τον συγκυριακό χαρακτήρα, ενδογενή άλλωστε στις επετειακές επικαιρότητες, και στοχεύει να γίνει ο κύριος μοχλός που θα καταστήσει διαχρονικά επίκαιρη την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία όχι μόνο στα όρια της επιστημονικής μαθηματικής κοινότητας αλλά και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.
Αποτελεί μια λεπτομερή αποτύπωση των στοιχείων που τεκμηριώνουν την παρέμβαση της ΕΜΕ στο επιστημονικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, ως δράση των μελών της με σημείο αναφοράς την 100ετή δράση της.
Με αυτό το βιβλίο επιδιώκουμε να γνωρίσουν την ΕΜΕ οι νέοι συνάδελφοι που δεν την γνώρισαν μέχρι τώρα αλλά και οι παλαιότεροι συνάδελφοι ανεξάρτητα από τις καταβολές τους και τη θετική ή αρνητική εικόνα που έχουν διαμορφώσει για τη λειτουργία της.

Το βιβλίο μας “Η ιστορία της ΕΜΕ την πρόσφατη 30ετια (1988-2018) με προβολές στην  100ετία” είναι πλέον γεγονός και επαφίεται σε σας για να το κρίνετε, να το βελτιώσετε και τελικά να το κάνετε σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Διαστάσεις  19χ24.5, σελίδες 752).

Διατίθεται από τα γραφεία της ΕΜΕ Τιμή: 20€.

και το βιβλίο “Σκέψεις για τα Μαθηματικά, 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής μαθηματικής Εταιρείας”  , 

ένα συλλογικό έργο με είκοσι έξι διακριτές σκέψεις για την εξέλιξη των ερευνητικών κατευθύνσεων, των αλληλεπιδράσεων και των τρόπων διδασκαλίας των Μαθηματικών στα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΜΕ το 1918 έως σήμερα (Διαστάσεις 15χ21.5, σελίδες 376).

Διατίθεται από τα γραφεία της ΕΜΕ
Τιμή: 15€.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *