Ε.Ε.Φ.: Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γυμνασίου – Λυκείου το Σάββατο 30/6. Η ύλη του Διαγωνισμού ανά τάξη.

H Ένωση Ελλήνων Φυσικών με αίσθημα ευθύνης προς τους μαθητές όλης της χώρας, στήριξε όλο αυτό το χρονικό διάστημα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τα χιλιάδες μέλη της πραγματοποίησαν ομάδες συνεργασίας και με σημαντικό εκπαιδευτικό υλικό βοήθησαν τους μαθητές μας αλλά και τους συναδέλφους σε κάθε άκρο της χώρας.

Στο πνεύμα τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και υπό το φως της έκτακτης ανάγκης που δημιουργεί η πανδημία, το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαΐου θα πραγματοποιήσουμε εξ αποστάσεως τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου, όπως κάνουμε ανελλιπώς εδώ και 30 χρόνια.

Πρόκειται για μια μοναδική και καινοτόμο διεργασία για την οποία πολλά μέλη μας εργάστηκαν εθελοντικά όλο αυτό το διάστημα.

Η επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να διαφυλάξει την αξιοπιστία του διαγωνισμού .

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση έχει τη λογική της συμμετοχής και της αυτοαξιολόγησης. Από την πρώτη φάση θα προκριθεί ένας σημαντικός αριθμός μαθητών στη δεύτερη φάση, χωρίς να ανακοινωθούν τα ονόματά τους, όπου εκεί μόνο ένα ποσοστό των συμμετεχόντων θα βραβευτεί.

Αυτό το μοντέλο εξ αποστάσεως διαγωνισμού θα ακολουθήσουν το 2020 πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο αλλά και άλλες διοργανώσεις όπως οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας, Πληροφορικής κ.α.

 Καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς, όπως και τα χιλιάδες μέλη μας να στηρίξουν τον διαγωνισμό στον οποίο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή χιλιάδες μαθητές από όλη τη χώρα.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ανοίγει νέους δρόμους για τους Έλληνες μαθητές και στηρίζει την Αριστεία και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Η ύλη για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2020 περιγράφεται ανά τάξη παρακάτω και θα ακολουθηθούν οι οδηγίες διδασκαλίας κάθε ενότητας, όπως έχει εισηγηθεί το ΙΕΠ και έχει ανακοινωθεί από το ΥΠΠΕΘ.

Α Γυμνασίου:

 1. Μετρήσεις Μήκους – Η Μέση Τιμή
 2. Μετρήσεις Χρόνου – Η Ακρίβεια
 3. Μετρήσεις Μάζας – Τα Διαγράμματα
 4. Μετρήσεις Θερμοκρασίας – Η Βαθμονόμηση
 5. Από τη Θερμότητα στη Θερμοκρασία – Η Θερμική Ισορροπία

Β Γυμνασίου:

 1. Εισαγωγή
 2. Κινήσεις
 3. Δυνάμεις
 4. Πίεση (μόνο οι παράγραφοι 4.1 και 4.2)

Γ Γυμνασίου:

 1. Ηλεκτρισμός
 2. Ηλεκτρικό Ρεύμα
 3. Ηλεκτρική Ενέργεια
 4. Ταλαντώσεις

Α Λυκείου:

 • 1.1 Ευθύγραμμη Κίνηση
 • 1.2 Δυναμική σε μία διάσταση
 • 1.3 Δυναμική στο επίπεδο

Β Λυκείου:

 1. Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων
 2. Ηλεκτρισμός
 3. Συνεχές Ηλεκτρικό Ρεύμα
 4. Καμπυλόγραμμες Κινήσεις
 5. Διατήρηση Ορμής

Γ Λυκείου:

Όλη η διδακτέα ύλη των προηγούμενων τάξεων και η ύλη της Γ Λυκείου

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *